CodeIgniter Forums

Full Version: htaccess is not working
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4

El Forum

[eluser]Blue Sapphire[/eluser]
Hi!
I have used many codes [available in CI forums] as well as following code in Wiki

Wiki Link for creation htaccess

But nothing has run perfectly on my system. I have following configuration.

Application URL : http://localhost/personal/dev/ci/

Web server : WAMP SERVER 2.0
Apache : 2.0.61
PHP : 5.2.5
Rewrite_Module : Enabled


Made following changes in config file of CI :

$config['index_page'] = "";
$config['uri_protocol'] = "REQUEST_URI";

Can some one give me perfect code or help me in modifying he WIKI code so that 'htaccess' can run on my local machine.

Thanks in advance

El Forum

[eluser]Clooner[/eluser]
It should work the either way. Which version did you try? Did you set in the htaccess file the rewritebase correct? Do you have mod_rewrite running?

El Forum

[eluser]Zeeshan Rasool[/eluser]
Yar ! i think you have to check this code. Save it wirh .htaccess but remove ‘index.php’ from your config.php file

Options +FollowSymLinks
Options -Indexes
DirectoryIndex index.php
RewriteEngine on
RewriteCond $1 !^(index\.php|resources|images|css|js|robots\.txt|favicon\.ico)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?/$1 [L,QSA]

Hope you will get it.
...............JaMzEe

El Forum

[eluser]Blue Sapphire[/eluser]
Thanks for guidance.
I have checked through "phpinfo()". It is showing me that in "Loaded Modules", there exists "mod_rewrite".
I have removed index.php and now it is like -> $config[’index_page’] = “”;

But sill problem exists. Now I am getting "404 Page Not Found" error, [even typing index.php in the url].
My script location is : "http://localhost/personal/dev/ci/"

El Forum

[eluser]Yash[/eluser]
Just back to normal first..Remove all changes you made.
Now try to run site.If works then do just this

make htaccess file save this code. Now Try ...


Code:
<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine On
  RewriteBase /
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]
</IfModule>
<IfModule mod_security.c>
   SecFilterEngine Off
   SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

El Forum

[eluser]Blue Sapphire[/eluser]
Thanks for the guidance. I rolled back the changes in config file. The script begin to work properly with 'index.php' inclusion.
Then I placed following code in htaccess file.

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]
</IfModule>
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

RESULTS:
1- http://localhost/personal/dev/ci/ [Works Fine]
2- http://localhost/personal/dev/ci/index.php [Works Fine]
3- http://localhost/personal/dev/ci/index.php/myform [Works Fine]
4- http://localhost/personal/dev/ci/myform [Takes back to default WAMP SERVER page]

NOTE: I have created aliases in WAMP, so my script directory location is outside of WAMP 'WWW' directory.
My directory location for this script is 'E:\personal\dev\ci', whereas WAMP SERVER location is 'c:/wamp/www/
' .

Thanks in advance

El Forum

[eluser]Yash[/eluser]
Almost done..

Now copy your CI installation into "c:/wamp/www/" so you will have "c:/wamp/www/CI"

Now edit config.php .set base_url to "http://localhost/CI"

remove index.php [optional]

it will work perfectly.

if-> for WAMP you need everything in www folder. [GOOD Habit]...

Else-> Research more...
Enjoy Smile

El Forum

[eluser]Clooner[/eluser]
[quote author="Yash" date="1214487247"]

if-> for WAMP you need everything in www folder. [GOOD Habit]...

Else-> Research more...
[/quote]

Isn't it possible to define the entire path with rewritebase and leave it outside the www dir?

El Forum

[eluser]Yash[/eluser]
I guess Answer is Yes but you should to be very good with rewritebase. I mean this is little advance so you should know what you are doing.

El Forum

[eluser]hcvitto[/eluser]
hi
i need to get "into" yor discussion because i got the same problem. Here's my conf: ( Summer Student quotesSmile )

Application URL : http://127.0.0.1/CodeIgniter/

Web server : xampp server 1.6.6a
Rewrite_Module : Enabled

Made following changes in config file of CI :
$config['base_url'] = "http://127.0.0.1/CodeIgniter/";
$config[’index_page’] = “”;


This is my .htaccess file in C:\Programmi\xampp\htdocs\CodeIgniter

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]
</IfModule>
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

And here are the results:
1- http://localhost/CodeIgniter/ [Works Fine]
2- http://localhost/CodeIgniter/index.php [Works Fine]
3- http://localhost/CodeIgniter/index.php/about/ [Works Fine]
4- http://localhost/CodeIgniter/about/ [Takes back to default xampp SERVER page]

Any idea about that?
Thank
Vitto
Pages: 1 2 3 4