CodeIgniter Forums

Full Version: App Engine PHP routing
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

El Forum

[eluser]Anonymous[/eluser]
I have 2 codeigniter applications running on the app engine PHP environment. As of yesterday (after the 1.8.5 update ) both of the installations fail to perform proper routing.

Every request goes to the default controller.

I have set the
Code:
$config['uri_protocol']
to
Code:
REQUEST_URI

Dumping the
Code:
var_dump($_SERVER['REQUEST_URI']);
gives me the URI as expected:
Code:
string(13) "/contact.html"

The base_url is properly set by the framework:
Code:
var_dump($this->config->item('base_url'));
gives me:
Code:
string(44) "http://***.appspot.com/"

My APP.YAML is still the same:
Code:
- url: /(.+)
  script: index.php

The route in routes.php:
Code:
$route['contact'] = "page/contact";

Where to start debugging? It's still working locally on my MAC OSX with the latest SDK.

El Forum

[eluser]Anonymous[/eluser]
I case somebody wants to know why Codeigniter is only loading the default controller on Google App Engine PHP.

On line 188 in /system/core/URI.php there's a line:
$uri = substr($uri, strlen($_SERVER['SCRIPT_NAME']));

This $_SERVER var is returning the URI so the substr functions blanks out the $uri var...uncomment this line and Codeigniter will work as expected´╗┐.

There's a defect issued at google:
https://code.google.com/p/googleappengin...il?id=9369

El Forum

[eluser]Anonymous[/eluser]
s