CodeIgniter Forums
404 Page Not Found - Printable Version

+- CodeIgniter Forums (https://forum.codeigniter.com)
+-- Forum: Archived Discussions (https://forum.codeigniter.com/forum-20.html)
+--- Forum: Archived General Discussion (https://forum.codeigniter.com/forum-21.html)
+--- Thread: 404 Page Not Found (/thread-1852.html)



404 Page Not Found - El Forum - 07-01-2007

[eluser]Unknown[/eluser]
Hi Folks,

apologies for another one of these posts but I have read every other one (except the one that has the solution probably) and still cant get CI working.

I can get to the Welcome page and can also serve out images and CSS etc, but I cant get to the example Blog controller I made. (http://mysite.com/Blog)

I have setup CI like so:

Code:
system
-- application
-- cache
-- <etc>
webroot
-- images
-- css
-- js
-- index.php

In index.php I have:

Code:
$system_folder = "../system";
$application_folder = "application";

In config.php i have:
Code:
$config['base_url']    = "http://bob/";
$config['index_page'] = "";

in httpd.conf (im using apache2 with mod_rewrite enabled) i have:

Code:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(/index\.php|/images|/js|/styles|/robots\.txt|/favicon\.ico)
RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]
</IfModule>

DocumentRoot "/var/silo/webroot"
<Directory "/var/silo/webroot">

in my welcome controller (welcome.php) i have

Code:
&lt;?php

class Welcome extends Controller {

    function Welcome()
    {
        parent::Controller();    
    }
    
    function index()
    {
        $this->load->helper('url');
        $this->load->view('front');
    }
}
?&gt;
and this loads up the front.php view fine if i goto http://bob

in my blog.php controller i have
Code:
&lt;?php
class Blog extends Controller {

    function Blog()
    {
        parent::Controller();    
    }

    function index()
    {
        echo 'Hello World!';
    }
}
?&gt;
and if i goto http://bob/Blog i get a 404
i also i have tried http://bob/index.php/Blog and still receive a 404

Can anyone point me in the right direction?

Any help much appreciated.


404 Page Not Found - El Forum - 07-01-2007

[eluser]Unknown[/eluser]
ignore my last post.

I was using an uppercase B in Blog. e.g.

http://bob/Blog

when i should have been using a lower case b

http://bob/blog


thanks for a great framework! Smile