CodeIgniter Forums
input library insansative problem - Printable Version

+- CodeIgniter Forums (https://forum.codeigniter.com)
+-- Forum: Using CodeIgniter (https://forum.codeigniter.com/forum-5.html)
+--- Forum: Installation & Setup (https://forum.codeigniter.com/forum-9.html)
+--- Thread: input library insansative problem (/thread-68900.html)



input library insansative problem - cngzdyrn - 09-11-2017

Hello,

After new install, codeigniter doesn't work. $this->input tag doesn't work. If i change this tag to $this->Input; it is working. How can i solve this problem. Confused

I am using nginx and php 5.3.3.

Thanks...


RE: input library insansative problem - InsiteFX - 09-12-2017

PHP version 5.6 or newer is recommended.

It should work on 5.3.7 as well, but we strongly advise you NOT to run such old versions of PHP,
because of potential security and performance issues, as well as missing features.


RE: input library insansative problem - tkaratug - 09-19-2017

We are using Codeigniter 3.1.5 with nginx/php7.0-fpm. We are having the same problem. It's not a problem related to php 5.6. Any suggestions?


RE: input library insansative problem - Narf - 09-19-2017

This cannot possibly happen without modifications to the framework.


RE: input library insansative problem - tkaratug - 09-19-2017

We have ubuntu 16.04 setup in Turkish and nginx running over on it. It seems that in /systems/Core/Common.php $_is_loaded[strtolower($class)] = $class;

strtolower is not working with "Input". The "I" character can not be converted to lowercase. Is this because of Ubuntu 16 setup in Turkish or something related to nginx?

It works with apache 2.4.

Thx.


RE: input library insansative problem - Narf - 09-19-2017

nginx has nothing to do with this. It doesn't even know you're running PHP.

PHP-FPM may be affected by the system locale somehow, but even that I highly doubt ... More likely your code changes the locale and that propagates to subsequent requests as FPM shares the processes.


RE: input library insansative problem - tkaratug - 09-19-2017

We did not make any code changes to default codeigniter. We just created a view and controller and tried to receive a data from a posted request with "$this->input->post('form_element')".


RE: input library insansative problem - Narf - 09-19-2017

OK, my first reply was too absolute, it's not impossible.
But my previous one explained why and how ... and you're not replying to that.


RE: input library insansative problem - tkaratug - 09-19-2017

We changed the operation system's locale to en_US.UTF-8 from tr_TR.UTF-8 and it works now. Thank you.