Welcome Guest, Not a member yet? Register   Sign In
URI routing causing incorrect function arguments.
#1

[eluser]Unknown[/eluser]
I have developed quite an extensive addon to the CodeIgniter codebase, and have come across quite a strange bug. There's quite a lot to get to explain the bug...

Firstly, I have a settings file in which I can specify 'virtual folders' within my application, which I include in the index.php file (in the root):

Code:
$settings = array(
    'virtual-folders' => array(
        'admin' => array(
            'prefix' => 'admin_',
            'theme' => 'default',
            'default' => 'users/admin_dashboard',
            'authenticate' => TRUE,
            'login' => 'admin/login',
            'logout' => 'admin/logout'
        )
    )
        ...
);

$GLOBALS['settings'] = $settings;

My intention is to use this to route '/admin/users/add' to 'users/admin_dashboard'. I then set up the routes.php file to look something like this:

Code:
$all = "([\w-]+)";
$any = "([\w/-]+)";

$ext = '';
$settings = $GLOBALS['settings'];

foreach ($settings['layouts'] as $key => $value) {
    if ($ext && ($key != 'default')) {
        $ext .= '|.' . $key;
    }
    else if ($key != 'default') {
        $ext .= '.' . $key;
    }
}
$ext = '(' . $ext . ')?';

$route['default_controller'] = $settings['general-settings']['default-route'];
$route['scaffolding_trigger'] = "";

$route['admin/login'] = 'users/admin_login';
$route['admin/logout'] = 'users/admin_logout';
$route['admin/dashboard'] = 'users/admin_dashboard';

foreach ($settings['virtual-folders'] as $key => $value) {
    $route[$key . '/' . $all . '/' . $any . $ext] = "$1/" . $value['prefix'] . "$2/$3";
    $route[$key . '/' . $any . $ext] = "$1/" . $value['prefix'] . "index";
    $route[$key] = $value['default'];
}

$route[$any . $ext] = "$1";

The problem is that when I set up a controller method that uses the automatic url to argument conversion (based on segmental positioning):

Code:
function admin_view($bob = 1, $page = 2) {
        $this->crumbs = array(
            'Adverts' => base_url() . 'admin/advertcampaigns/view',
            'Advert Types' => base_url() . 'admin/adverttypes/view'
        );
        
        print_r($bob);
        print_r($page);
        
        $this->adverttypes->select(array(
            'url' => base_url() . 'admin/adverttypes/view/',
            'limit' => 10,
            'page' => $page
        ));
    }

If I specify the first argument as an integer value (ex. '/testapp/admin/adverttypes/view/5') then $bob reflects a value of 5, $page reflects a value of 2.

If I omit the integer value (ex. '/testapp/admin/adverttypes/view/') then $bob reflects a value of 1, $page reflects a value of 5.

So, in plain terms, when I use this method of custom routing (which should render the routed segments in the same way as any other method) the arguments array differs when uri values are omitted.

Curious...


Messages In This Thread
URI routing causing incorrect function arguments. - by El Forum - 11-10-2008, 03:57 AM



Theme © iAndrew 2016 - Forum software by © MyBB