• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
How to enable debug toolbar in CI4.0.0-rc.3

#25
Hey !

1/ If you get this code with "?debugbar", this means you have access to the debugbar (but it is not showing)
2/ "php spark" is working on all OS, I use it on Windows, Linux and Mac.
3/ What is your base_url() then ? This is THE important thing to know :-) is it "http://localhost/" or "http://localhost/some/subdir" ?
4/ You are using WAMP, right ? If yes, there are VERY low chances you are at the root of the domain ("http://localhost/"), which could be the issue,. That is why you should try to make "php stark" work (instead of WAMP), or keep WAMP but try to set up a virtual host.
5/ To be sure... in the view (the homepage for instance), if you add "<?= ENVIRONMENT ?>" does it says "development" ?

PS1: In order to get "Spark" working, you need to use Composer: https://getcomposer.org/doc/00-intro.md#...on-windows .
PS2: Set up a virtual host using Wamp: http://codedecode.co.in/blog/wordpress/s...with-wamp/  . If you set up a virtual host, the goal is to have something like "http://fakedomain/" but not "http://fakedomain/some/other/dir". Try to get rid of subfolders. (This is why I use "spark", it is easier, and cross-platforms).

FYI, here is what M. Gatner wrote on Slack the 15th of January 2020 (just saw it right now):
Code:
The framework expects baseUrl to point to the served root, not accommodate the directory structure. You should set your host to serve codeigniter4/public as the root, and adjust your baseUrl to be just “/”. If for some reason you can’t make that change I’ve read on the forums of people approximating it with an .htaccess file - maybe look for one of those threads for guidance.
Reply


Messages In This Thread
RE: How to enable debug toolbar in CI4.0.0-rc.3 - by littlej - 01-19-2020, 01:40 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2020 MyBB Group.