• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
trouble installing ionize cms

#1
[eluser]intoitdaily[/eluser]
So I've been looking for a CMS in codeigniter and I came across a couple that were pretty difficult. Ionize, however, has been least difficult, but still doesn't work for me. I've built several sites in codeigniter, but nothing with it's own helpers or libraries and nothing with multiple languages, all of which Ionize CMS contain. Also, I've never deployed codeigniter where my applications/ directory is outside of my system/ directory. I thought that was weird.

http://www.ionizecms.com/

Anyway, I installed it, just fine after a few attempts (the installation instructions are not thorough at all and have barely any troubleshooting. Anyway, the front-end of the CMS works, but the backend displays an error. I type in http://mydomain.com/admin, it forwards me to http://www.mydomain.com/en/admin/user/login, and displays this error:

---
An Error Was Encountered

Page Controller Error :

* No existing page or
* Unable to determine wich page should be displayed or
* Page translation not done in the default language : en
---

I have no idea how to handle this error. does anybody know what's going on here? Is there any more information you need to help diagnose the problem?

#2
[eluser]Unknown[/eluser]
ive got the same problem. it can only display the home page.
it seems as if ionize cannot read the url properly...

#3
[eluser]Michel-Ange[/eluser]
@web4 : Ionize can read properly the URL

@intoitdaily : Normally, this message is a front-end one, displayed when no page is existing.
If the admin login screen display this message, that can means you have a rewrite problem on your server or you modified the config/router.php file.

Check your .htaccess and perhaps modify the RewriteBase.

More generally :
The provided Ionize is the version 0.90.
It has for the moment some little lacks, but we will improve the install documentation and correct these kind of "strange" messages in the next version (.92).
I hope this version will be available at the end of December.

Thanks for trying Ionize. Hope you like it !

#4
[eluser]Kip zonder Kop[/eluser]
I am experiencing the same problems when moving my first ionize site from my local host to dreamhost. I had a serie of problems. Is started out with the default .htaccess file. Then I got the error

Code:
No input file specified.

After some googlin I discovered that on Dreamhost one has to change the .htaacess into

Code:
RewriteEngine On
# RewriteBase /

RewriteCond $1 !^(index\.php|themes|install|files|robots\.txt)
RewriteRule ^(.*)$ index.php?/$1 [L]

Mind the question mark before the slash in the last line. Now the frontend is working. Like with the previous poster, adding admin to the url takes me to url/en/admin/user/login with the same errors. I have seen the next error in the apache error.log.

Code:
malformed header from script. Bad header=text/html; charset=utf-8: index.php

Does anybody have a clue?

#5
[eluser]Kip zonder Kop[/eluser]
I have found a solution for my problem and thought I ought to let you know. There are a lot of threads discussing similar problems on Dreamhost and none of them really solved my problem:

http://ellislab.com/forums/viewthread/68163/
http://ellislab.com/forums/viewthread/46840/
http://ellislab.com/forums/viewthread/47571/
http://ellislab.com/forums/viewthread/68163/

The need to put a question mark in the RewriteRule in .htaccess led me to the following code in the _get_uri_string() method in system/libraries/URI.php. It appears that after this code


Code:
// If the URL has a question mark then it's simplest to just
            // build the URI string from the zero index of the $_GET array.
            // This avoids having to deal with $_SERVER variables, which
            // can be unreliable in some environments
            if (is_array($_GET) && count($_GET) == 1 && trim(key($_GET), '/') != '')
            {
                $this->uri_string = key($_GET);
                return;
            }

uri_string contains the value "internal_error". I have the impression that this is the root cause of all problems caused by the "questionmark solution" in the aforementioned threads.

Instead of coming up with a nifty piece of code to work around this really low-level issue (is it CI, PHP, Apache or Dreamhost to blame) I just changed my domain from a fastCGI to a mod_perl doamin in the admin panel.

Et voila, the Ionize backend is perfectly OK now on Dreamhost.

#6
[eluser]Muser[/eluser]
We have got the same problem. The public website is running ok, but the backend website shows the following error:

---
An Error Was Encountered

Page Controller Error :

* No existing page or
* Unable to determine wich page should be displayed or
* Page translation not done in the default language : en
---

We have tried:

- to change config.php file setting $config['uri_protocol'] = 'REQUEST_URI'.
- to detele # character to .htaccess file on line # RewriteBase /
- to add ? to the .htaccess file "RewriteRule ^(.*)$ index.php?/$1 [L] "

We are running the site on Bluehost hosting.

Any suggestion please?


[quote author="intoitdaily" date="1258637050"]So I've been looking for a CMS in codeigniter and I came across a couple that were pretty difficult. Ionize, however, has been least difficult, but still doesn't work for me. I've built several sites in codeigniter, but nothing with it's own helpers or libraries and nothing with multiple languages, all of which Ionize CMS contain. Also, I've never deployed codeigniter where my applications/ directory is outside of my system/ directory. I thought that was weird.

http://www.ionizecms.com/

Anyway, I installed it, just fine after a few attempts (the installation instructions are not thorough at all and have barely any troubleshooting. Anyway, the front-end of the CMS works, but the backend displays an error. I type in http://mydomain.com/admin, it forwards me to http://www.mydomain.com/en/admin/user/login, and displays this error:

---
An Error Was Encountered

Page Controller Error :

* No existing page or
* Unable to determine wich page should be displayed or
* Page translation not done in the default language : en
---

I have no idea how to handle this error. does anybody know what's going on here? Is there any more information you need to help diagnose the problem?[/quote]

#7
[eluser]Muser[/eluser]
Sorry for "reposting"

We have encountered the solution on this post:

http://ellislab.com/forums/viewthread/13...90/#693549

Thank you!!


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.