Form helper problems

#1
[eluser]coderx[/eluser]
I have loaded the form lib to $autoload['helper'] in autoload.php configuration section, but nothing happens ( the are no input fields on the page ) when I'm calling <?=form_input('userName',set_value('useeName'))?> in view template. The same problem is with form_password and form_login. Where the problem can be?

#2
[eluser]flaky[/eluser]
show the autoload.php code you have

#3
[eluser]fraserk[/eluser]
You need to look at the user guide again.

http://ellislab.com/codeigniter/user-gui...elper.html

Did how did you generate the code on the view page?

It's should be like this..
Code:
<?php echo form_input('username', 'johndoe'); ?>

#4
[eluser]coderx[/eluser]
Here is my autoload.php
Code:
<?php  if ( ! defined('BASEPATH')) exit('No direct script access allowed');
/*
| -------------------------------------------------------------------
| AUTO-LOADER
| -------------------------------------------------------------------
| This file specifies which systems should be loaded by default.
|
| In order to keep the framework as light-weight as possible only the
| absolute minimal resources are loaded by default. For example,
| the database is not connected to automatically since no assumption
| is made regarding whether you intend to use it.  This file lets
| you globally define which systems you would like loaded with every
| request.
|
| -------------------------------------------------------------------
| Instructions
| -------------------------------------------------------------------
|
| These are the things you can load automatically:
|
| 1. Libraries
| 2. Helper files
| 3. Plugins
| 4. Custom config files
| 5. Language files
| 6. Models
|
*/

/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Libraries
| -------------------------------------------------------------------
| These are the classes located in the system/libraries folder
| or in your system/application/libraries folder.
|
| Prototype:
|
|    $autoload['libraries'] = array('database', 'session', 'xmlrpc');
*/

$autoload['libraries'] = array('database','session','form_validation');


/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Helper Files
| -------------------------------------------------------------------
| Prototype:
|
|    $autoload['helper'] = array('url', 'file');
*/

$autoload['helper'] = array('url', 'form');


/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Plugins
| -------------------------------------------------------------------
| Prototype:
|
|    $autoload['plugin'] = array('captcha', 'js_calendar');
*/

$autoload['plugin'] = array();


/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Config files
| -------------------------------------------------------------------
| Prototype:
|
|    $autoload['config'] = array('config1', 'config2');
|
| NOTE: This item is intended for use ONLY if you have created custom
| config files.  Otherwise, leave it blank.
|
*/

$autoload['config'] = array();


/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Language files
| -------------------------------------------------------------------
| Prototype:
|
|    $autoload['language'] = array('lang1', 'lang2');
|
| NOTE: Do not include the "_lang" part of your file.  For example
| "codeigniter_lang.php" would be referenced as array('codeigniter');
|
*/

$autoload['language'] = array();


/*
| -------------------------------------------------------------------
|  Auto-load Models
| -------------------------------------------------------------------
| Prototype:
|
|    $autoload['model'] = array('model1', 'model2');
|
*/

$autoload['model'] = array();



/* End of file autoload.php */
/* Location: ./system/application/config/autoload.php */

Here is my view file:
Code:
<?=form_open(base_url().'main/login')?>
<fieldset>
    <ul>
        <li>
            <label>E-mail</label>
            &lt;?php form_input('userEmail',set_value('userEmail')); ?&gt;
            &lt;?=form_error('userEmail')?&gt;
        </li>
        <li>
            <label>Password</label>
            &lt;?=form_password('userPassword')?&gt;
            &lt;?=form_error('userPassword')?&gt;
        </li>
        <li>
            &lt;?=form_submit('','Login')?&gt;
        </li>
    </ul>
</fieldset>
&lt;?=form_close()?&gt;

#5
[eluser]flaky[/eluser]
do as fraserk wrote

#6
[eluser]coderx[/eluser]
[quote author="fraserk" date="1262919396"]You need to look at the user guide again.

http://ellislab.com/codeigniter/user-gui...elper.html

Did how did you generate the code on the view page?

It's should be like this..
Code:
&lt;?php echo form_input('username', 'johndoe'); ?&gt;

[/quote]

It was generated in view page.

Solution for this issue was to enable PHP short tags in php.ini configuration file. So you have to set short_open_tag = On , or to set $config['rewrite_short_tags'] = TRUE.

Big thanks to moodh-.

#7
[eluser]WebsiteDuck[/eluser]
Make all of your form functions look like this
&lt;?php echo form_input('userEmail',set_value('userEmail')); ?&gt;

In your view code you are missing the "echo" in your userEmail input box

&lt;?=form_input('userEmail',set_value('userEmail'))?&gt;
This should work but your server may have short tags turned off.

Edit: Ah sorry, too late

#8
[eluser]coderx[/eluser]
[quote author="bkaxrf" date="1262920905"]

Edit: Ah sorry, too late

[/quote]

Thank you anyway Smile


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.