• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Installation/Startup Issue with PHP 7 built-in server

#1
Hello All,

Thanks in advance for any input!

I git-cloned the repo to my development Mac (running Sierra/php 7) and started it using PHP7's built-in webserver like this:

Code:
➜  CodeIgniter4 git:(develop) php -S  localhost:7778 --docroot=/Users/moo/Library/Mobile\ Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public
PHP 7.0.5 Development Server started at Tue Jul 26 17:38:09 2016
Listening on http://localhost:7778
Document root is /Users/moo/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public
Press Ctrl-C to quit.

After accessing http://localhost:7778 in the browser, I get these errors:
Code:
[Tue Jul 26 17:38:15 2016] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Class 'Config\App' not found in /Users/moo/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public/index.php:237
Stack trace:
#0 {main}
 thrown in /Users/moo/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public/index.php on line 237
[Tue Jul 26 17:38:15 2016] 127.0.0.1:51266 [500]: / - Uncaught Error: Class 'Config\App' not found in /Users/moo/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public/index.php:237
Stack trace:
#0 {main}
 thrown in /Users/moo/Library/Mobile Documents/com~apple~CloudDocs/Sites/CodeIgniter4/public/index.php on line 237

Am I making a setup mistake?

Thanks,

Jason

(Using CodeIgniter since 1.x)
Reply

#2
I have the same problem.

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Config\App' not found in /Users/HANHAN/Dropbox/玫瑰和绿叶/hd/CodeIgniter4-develop/public/index.php:237 Stack trace: #0 {main} thrown in /Users/HANHAN/Dropbox/玫瑰和绿叶/hd/CodeIgniter4-develop/public/index.php on line 237
Reply

#3
Did you set your base_url in ./application/App.php ?
What did you Try? What did you Get? What did you Expect?

Joined CodeIgniter Community 2009.  ( Skype: insitfx )
Reply

#4
I wonder if it has to do with different characters in the path? Or, in the case of the first example, it's running out Mobile Documents in Library, which may have different restrictions on it. Can you try to run it in your home directory maybe? Ensure there's no spaces, foreign language symbols, etc. If that works, then we have something to start diagnosing.
Support Development  • Practical CodeIgniter 3  •
Myth:AuthVulcan - CLI Tools for CI4
Reply

#5
(08-02-2016, 07:00 PM)kilishan Wrote: I wonder if it has to do with different characters in the path? Or, in the case of the first example, it's running out Mobile Documents in Library, which may have different restrictions on it. Can you try to run it in your home directory maybe? Ensure there's no spaces, foreign language symbols, etc. If that works, then we have something to start diagnosing.

 Thanks a lot! The problem is solved. I have placed the project in the htdocs folder in Mamp on my mac  and I solved the problem. Before I had put the project in a folder with Chinese name in Dropbox . I think the problem was the Chinese characters in the path.
Reply

#6
Glad that got it working for you!
Support Development  • Practical CodeIgniter 3  •
Myth:AuthVulcan - CLI Tools for CI4
Reply

#7
It should be mentioned in the documentation, that your path can not have local characters in it. I struggled a while when I was trying to run CI4 on my localhost. I have a link to another location in my XAMPP's htdocs directory, which leading to a path with special characters in it. CI3 works fine. What is causing the problem in CI4? I do not have local characters in URL, only on real path on the disk.
Reply

#8
No but you did have spaces which are replaced by the browser with %20
What did you Try? What did you Get? What did you Expect?

Joined CodeIgniter Community 2009.  ( Skype: insitfx )
Reply

#9
(12-12-2019, 08:45 AM)InsiteFX Wrote: No but you did have spaces which are replaced by the browser with %20

Thank you for your answer. I am not using spaces. I think, the browser has nothing to do with it. The problem could be in translating special characters like á/é/í/ó/ú in URL helper.

The real path is "/home/user/Skúška/ci4/public/", the URL is "http://localhost/test/ci4/public/".

Code:
Fatal error: Uncaught Error: Class 'CodeIgniter\Autoloader\FileLocator' not found in /home/user/Skúška/ci4/system/Config/BaseService.php:168 Stack trace: #0 /home/user/Skúška/ci4/system/Common.php(593): CodeIgniter\Config\BaseService::locator(true) #1 /home/user/Skúška/ci4/system/bootstrap.php(154): helper('url') #2 /home/user/Skúška/ci4/public/index.php(36): require('/home/user/Sk\xC3\xBA...') #3 {main} thrown in /home/user/Skúška/ci4/system/Config/BaseService.php on line 168

Look at this part: "require('/home/user/Sk\xC3\xBA...')". Again, there is no problem with CI3.
Reply


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2020 MyBB Group.