• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Error after upgrading from beta1 to beta2

#1
Hello to all.
I am writing a new application on CodeIgniter 4,
everything was OK.
Manually updated from beta1 to beta2.
There was an error:
http://ai.ysu.su/ci4-errors.jpg
Please tell me how to fix the error?
Thank you in advance
Reply

#2
What were you trying to do when the error occurred? Just loading the welcome page?
Have you tried disabling the DebugToolbar (app/Config/Filters.php)?
Reply

#3
I load the main page of my application.
If you disable DebugToolbar (app / Config / Filters.php) then everything is fine the page loads without problems.
To enable debug mode, I add a line to /public/index.php:
define ('ENVIRONMENT', 'development');
In the version of beta1, everything worked without errors
Reply

#4
Hmm - everything works fine for me, regardless of the mode.
How did you install your CI4? (manual, composer)
Reply

#5
In manual mode - standard folders system public app writable.
Here is the full log:
CRITICAL - 2019-04-06 07:33:20 --> preg_match() expects parameter 2 to be string, array given
#0 [internal function]: CodeIgniter\Debug\Exceptions->errorHandler(2, 'preg_match() ex...', '/home/ysu.su/h/...', 144, Array)
#1 /home/ysu.su/h/system/Debug/Toolbar.php(144): preg_match('~[^\\x20-\\x7E\\t\\...', Array)
#2 /home/ysu.su/h/system/Debug/Toolbar.php(331): CodeIgniter\Debug\Toolbar->run(1554525200.6966, 0.0864, Object(CodeIgniter\HTTP\IncomingRequest), Object(CodeIgniter\HTTP\Response))
#3 /home/ysu.su/h/system/Filters/DebugToolbar.php(74): CodeIgniter\Debug\Toolbar->prepare()
#4 /home/ysu.su/h/system/Filters/Filters.php(176): CodeIgniter\Filters\DebugToolbar->after(Object(CodeIgniter\HTTP\IncomingRequest), Object(CodeIgniter\HTTP\Response))
#5 /home/ysu.su/h/system/CodeIgniter.php(346): CodeIgniter\Filters\Filters->run('/', 'after')
#6 /home/ysu.su/h/system/CodeIgniter.php(238): CodeIgniter\CodeIgniter->handleRequest(NULL, Object(Config\Cache), false)
#7 /home/ysu.su/h/public/index.php(37): CodeIgniter\CodeIgniter->run()
#8 {main}
Reply

#6
Same problem detected!

My tests found the problem appear when I use "with('message', 'OK')" method in "return redirect()->back()" object;

I've manual install a new clean app and only change $baseURL on App config.

'Session' service and 'form' helper are enabled on BaseController.


PHP Code:
<?php namespace App\Controllers;

class 
Home extends BaseController
{
    
    public function 
index()
    {
        return 
view('welcome_message');
    }


    public function 
test()
    {
        if (
$this->request->getMethod() === 'post')
        {
            
//return redirect()->back(); GOOD
            
return redirect()->back()->with('message''OK'); //BAD
        
}

        return 
view('test');
    }




PHP Code:
<?= form_open() ?>
    <?= form_input(['type' => 'text''name' => 'input']) ?>
    <?= form_button(['type' =>'submit''content' => 'Submit']) ?>
<?= form_close
() ?>
Reply

#7
(04-06-2019, 08:03 AM)elephpantech Wrote: Same problem detected!

My tests found the problem appear when I use "with('message', 'OK')" method in "return redirect()->back()" object;

I've manual install a new clean app and only change $baseURL on App config.

'Session' service and 'form' helper are enabled on BaseController.


PHP Code:
<?php namespace App\Controllers;

class 
Home extends BaseController
{
    
    public function 
index()
    {
        return 
view('welcome_message');
    }


    public function 
test()
    {
        if (
$this->request->getMethod() === 'post')
        {
            
//return redirect()->back(); GOOD
            
return redirect()->back()->with('message''OK'); //BAD
        
}

        return 
view('test');
    }




PHP Code:
<?= form_open() ?>
    <?= form_input(['type' => 'text''name' => 'input']) ?>
    <?= form_button(['type' =>'submit''content' => 'Submit']) ?>
<?= form_close
() ?>

The same problem. If  I use "redirect()->back()" and have $sessionDriver== 'CodeIgniter\Session\Handlers\DatabaseHandler' throws error.
If session is used with FileHandler there is no error.

Any ideea how to solve that?

Thanks!
Reply

#8
Solved:
https://github.com/codeigniter4/CodeIgni...496fc3114d
Reply

#9
Thank you very much. Everything is fixed.
Reply


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Users browsing this thread:
1 Guest(s)


  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.